DVI versies

DVI is er in verschillende versies en dat zorgt nog wel eens voor verwarring. Er zijn drie soorten DVI, die dan nog weer onder te verdelen zijn in twee uitvoeringen. Dit zijn ze allemaal:

DVI connector types

Alle DVI connectortypes op een rijtje.

DVI-D
Dit is de meest voorkomende versie van DVI. De D staat voor Digitaal. Hij zendt alleen maar digitale signalen door. Deze variant is direct uitwisselbaar met onder andere HDMI en Displayport.  Hij is niet uitwisselbaar met VGA.

DVI-A
Deze variant komt niet zo vaak voor. Dit is DVI analoog. Hij zendt alleen analoge signalen door. Dit signaal gaat met name over de vier pinnen die aan de linkerkant van de plug, om het platte pinnetje heen zitten.  Deze variant is uitwisselbaar met VGA.

DVI-I
De I staat voor intergrated. Hij  ondersteund zowel digitale als analoge signalen. Maar hier gaat het wel eens fout; de kabel combineert de signalen niet. Het is niet zo dat als je er een digitaal signaal uit komt dat hij dan aan de andere kant een analoog signaal uit geeft. Hij is dus uitwisselbaar met VGA, maar niet als je hem eerst omgevormd hebt van een HDMI verbinding af.

Dual Link
Als een kabel en verbinding dual link is, dan worden er extra pinnen gebruikt om hogere resoluties en langere afstanden te kunnen overbruggen.

Geplaatst in Technisch, Video Getagd met , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>