Kabel van laptop naar TV

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een laptop. Het is ideaal om de laptop aan de TV te verbinden om bijvoorbeeld een film te kijken of om foto’s te laten zien aan de hele familie. Maar wat voor een kabel heb je daar nou voor nodig?

HDMI op beide apparaten
Als beide apparaten voorzien zijn van een HDMI poort, dan is het super makkelijk; met 1 HDMI kabel heb je zowel het geluid als het beeld verbonden.  Elke HDMI kabel is hier voor geschikt, je hebt geen speciale HDMI kabel nodig. Houdt wel rekening met de kwaliteit van de kabel als de kabel langer wordt dan 5 meter. Goedkope HDMI kabels die langer zijn dan 5 meter geven niet altijd full HD signalen door.

DVI op de laptop, HDMI op de TV (alleen beeld)
Als de laptop een DVI aansluiting heeft, dan  kan je die aansluiten op de HDMI aansluiting van de TV. Dit kan door middel van een HDMI – DVI kabel. Deze kabel geeft alleen beeld door. Het geluid zou via een aparte kabel moeten.

VGA op beide apparaten
Als beide apparaten een VGA aansluiting hebben, dan kan je ze met een VGA kabel aansluiten. Let er op dat je een 15 pins VGA kabel neemt. Een 14 pins kabel zal vaak niet werken. De VGA kabel brengt alleen het beeld over, voor het geluid heb je een aparte kabel nodig.

VGA op de laptop, HDMI op de TV.
Dit is wat lastiger. VGA en HDMI zijn niet uitwisselbaar met elkaar. Wel verkopen we een converter van VGA naar HDMI om dit alsnog aan te kunnen sluiten. Neem wel het vervangen van de laptop in overweging, is ons advies.

Audio (geluid) aansluiten
Afhankelijk van de aansluitingen op de laptop is dat een jack – 2x tulp kabel voor tussen de koptelefoon aansluiting op de laptop en de rood/witte tulp aansluiting op de TV, bij de HDMI aansluiting. Eventueel zou het geluid ook met een optische kabel overgebracht kunnen worden, als de laptop en de TV beschikken over een optische geluid uit- en ingang.

Weet u niet zeker wat voor aansluitingen uw laptop en/of TV hebben? Maak dan foto’s van de aansluitingen en stuur die per mail naar ons, dan kunnen wij u zo vertellen wat voor aansluitingen het zijn.

Geplaatst in Audio, Technisch, Video Getagd met ,
12 reacties op “Kabel van laptop naar TV
 1. angel zegt:

  beide apparaten hebben VGA kabel. Wat van kabel moet ik hebben voor de geluid op de tv te krijgen?

 2. TJR zegt:

  HDMI en VGA op laptop;
  S-VHS en Scart op de tv.
  Hoe los je dat op?

 3. Jasper zegt:

  hdmi op laptop en scart op tv hoe is dat op te lossen

 4. michael zegt:

  Ik heb een 14 pins male vga kabel deze komt van een kvm switch.
  Ik wil deze aansluiten op mijn tv doormiddel van een vga – scart kabel.
  Op de kvm zitten 2 oude computers aangesloten met films en muziek.
  Is dit mogelijk, zoja welke kabel moet ik hebben? P.s. Is vga – 3xrca (tulp) kabel ook mogelijk en hoeveel pins moet de scart zijn? En maakt het uit wat voor female de vga is?

 5. Brampie zegt:

  Ik vroeg me af of je de latop ook vanaf een USB uitgang (usb 3.0) met een hdmi ingang op je tv kon aan aansluiten om bijvoorbeeld een film te kijken. Ondersteunt deze verbinding dan ook audio? Welke hulmiddelen (kabeltjes) heb ik daarvoor nodig?

 6. Veronique Meeusen zegt:

  Ik wil mijn laptop aansluiten op de tv,deze zijn beide niet meer van de nieuwste,dus heb niet veel keus in de aansluitingen. Bij mijn laptop enkel VGA female en de tv heeft audio/video-ingangssignaal via scart,s-video of S-video via de 4-pins DIN-aansluiting of video-ingangssignaal via tulpstekker en audio-signaal via tulpstekkers. Welke kabel(s) moet ik hiervoor gaan halen?

 7. Melissa zegt:

  Hallo,

  Ik wil graag films van mijn laptop op de tv kijken. Welke kabel is daar het beste voor geschikt? Ik heb hdmi op de tv maar weet niet welke op de laptop ik heb een laptop. Het gaat om de laptop hp compaq 6820s laptop 19 inch.

 8. Heike zegt:

  Bij mijn laptop is helaas de hdmi output kapot. Bestaat er een converter usb naar hdmi???

 9. Reinoud zegt:

  Ik wil voor een prestatie kamer alle va alle laptops presenties kunnen laten geven op een Samsung TV. Is hier een universele kabel voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>