“Verzendkosten” toegelicht

Met enige regelmaat krijgen we vragen over de verzendkosten op Kabeltje.com. Mensen vinden de 2.95 (orders < 75 euro) of 3.95 euro (orders < 10 euro) duur en vragen bijvoorbeeld of het ook niet in een envelop verzonden kan worden. Vandaar dat wij middels dit bericht een toelichting proberen te geven op hoe het bij ons achter de schermen werkt.

Welnu, het principe bij ons werkt als volgt: Past een bestelling in een envelop, dan wordt hij altijd per envelop verzonden. Behalve als de bestelling na 19.00 uur verwerkt wordt. PostNL kan namelijk na 19.00 uur geen enveloppen meer verwerken. Daarom worden de bestellingen na 19.00 uur altijd als pakket verzonden, al zijn ze misschien verpakt als envelop. Zo heeft de klant ook als hij ‘s avonds iets besteld, de bestelling toch nog morgen in huis.

Verder heet het op de site “verzendkosten” om het voor de klant enigszins overzichtelijk en begrijpelijk te houden. Feitelijk is dit onjuist. Wij hebben namelijk te maken met nog veel meer kosten dan de kosten die PostNL rekent aan ons om de boel te verzenden. Zoals bijvoorbeeld:

  • huur van de opslag
  • loon van het personeel
  • de verpakkingsmaterialen
  • retour gezonden bestellingen
  • marketing kosten (de klant komt niet zomaar op onze site terecht!)
  • en ga zo maar door.

Het zou een keuze geweest kunnen zijn om al deze kosten 1 op 1 door te rekenen aan de klant. Het gevolg zou hele lage artikelprijzen bij ons op de site zijn, maar een hele waslijst aan extra kosten die er bij komen. Niet overzichtelijk voor u als klant en bovendien een stuk duurder dan de voordelige 3.95 euro die u nu betaalt voor een zogenaamde micro bestelling. Eigenlijk zou “orderkosten” een betere benaming geweest zijn, maar onze tests hebben uitgewezen dat we veel minder bestellingen krijgen als we het zo noemen. Verzendkosten snapt de consument, orderkosten vinden ze maar onnodig. Terwijl het eigenlijk op precies hetzelfde neerkomt.

Het verwerken van één bestelling kost ons tussen de 10 en 15 euro, afhankelijk van de grootte van de bestelling.

Wij hebben er dus bewust voor gekozen om op de kleine bestellingen juist verlies te maken. Dit wordt gecompenseerd door de grotere bestellingen die wij krijgen. Zo blijft het voor iedereen leuk en betaalbaar om bij ons te kopen en kunnen wij zowel de grote als de kleine klanten voorzien van kabels.

Ja, wij begrijpen heel goed dat de verhouding van 1 plug van 1 euro met 3,95 euro “verzendkosten” scheef is, maar helaas zijn wij er nog niet in geslaagd om de pluggen gratis in te kopen, voor niets op te slaan en het personeel kosteloos rondjes te laten rennen.  Dus nee, wij verlagen niet de verzendkosten naar 50 cent omdat dat in uw beleving beter past. Het moet voor ons ook leuk blijven. We hopen dat u dit na het lezen van dit bericht begrijpt.

De conclusie is dat de verzendkosten die wij rekenen juist heel laag zijn. Voor 2.95 euro wordt de bestelling zelfs per pakket verzonden als dat nodig is. Hier zijn wij toonaangevend in geweest; al sinds 2009 hanteren wij dit tarief en deze methode. Zelfs bekende webshops konden dit toen niet voor elkaar krijgen.

Geplaatst in Over kabeltje.com Getagd met

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>