Wat is een PCI-E riser?

Bij een post van ons op facebook over PCI-E risers, kwam de vraag wat dat nou eigenlijk is.

PCI-E risers worden gebruikt om de PCI-E aansluitingen op een moederbord van een computer te verlengen of om de oriƫntatie daarvan te veranderen.

Normaal gesproken prik je direct PCI-E kaarten, zoals een videokaart, in het moederbord. De videokaart staat dan haaks op het moederbord. In de meeste computerkasten is dat hoe de PCI-E kaarten geplaatst kunnen worden. In sommige gevallen past dat niet. Bijvoorbeeld als je een heel kleine computerkast hebt, of, in het geval van een Cryptocurrency mining rig zoals op de foto bij onze facebook post, als je meerdere videokaarten wilt plaatsen. De videokaarten overlappen de aansluitingen op het moederbord en ze kunnen hun warmte niet kwijt als je ze wel vlak naast elkaar zou plaatsen.

Als je ze aansluit door middel van een PCI-E riser, dan kan je ze op een afstand van het moederbord plaatsen waardoor je ze meer ruimte kan geven.

PCI-E risers worden in meerdere varianten gemaakt. Diegene die wij nu veel verkopen is als het ware een verlengstuk. Er zijn ook PCI-E risers die de kaart parallel aan het moederbord plaatsen, zodat je een veel kleinere computerkast kan gebruiken.

Bestel PCI-E risers bij kabeltje.com.

Geplaatst in Technisch